Cine sunt

Mexico: Huevos Rancheros

Al nouălea episod din Fomietzsche 52: 52 de rețete din 52 de țări în 52 de săptămâni la cratiță.

Share

Adică ouă în stil rustic, de mâncau fermierii înainte să meargă pe câmp – deci aveau nevoie de ceva combustibil în farfurie. Cu tortilla de porumb coaptă sau prăjită, ouă, salsa și toppinguri după cum îți cântă inima (sau chiorăie mațele): de la fasole și porumb la avocado, brânză sau ceapă murată (uite o rețetă pentru ea aici) sau toate laolaltă, dacă te ține digestia. 

E super simplu de făcut și extrem de tradițional, servit zilnic în bucătăria mexicană. 

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 500g roșii cherry (dacă nu suntem în sezon)
  • opțional: 2-3 roșii uscate în ulei
  • 2 jalapeno fresh, fără semințe
  • 1 ceapă albă, tocată mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei neutru și extra pentru prăjit
  • 4 tortilla din porumb
  • 4 ouă
  • 4 linguri de fasole roșie
  • 4 linguri de porumb
  • brânză de capră cremoasă după gust
  • ceapă murată cum am făcut pentru Boxty, după gust
  • opțional: coriandru tocat 

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200-220 grade. Într-o tavă, asezonează cu sare și piper roșiile, ceapa, ardeiul iute și cățeii de usturoi. Când s-au rumenit, bagă-i într-un blender / robot de bucătărie până obții o salsa – gustă și mai pune sare sau piper, apoi redu-o într-o tigaie, până ajunge la o consistență cremoasă, fără apă. Eu am pus și câteva bucăți de roșii uscate în ulei, că-mi place cu mai multă textură.

Eu am copt tortilla în cuptor vreo 7-10 minute la 200 de grade, dar poți să le și prăjești. Apoi, în același ulei, să prăjești ouăle. 

După cum vezi, se ajunge foarte ușor la montat. Pui pe o farfurie tortilla – 2 per porție –, peste pui ouăle prăjite (margini aurii ftw!), salsa și toppingurile care te fac pe tine fericit. Mănânci dându-ți ochii peste cap, garantat!

Share

Lasă un comentariu

Continuă să citești

Gata, te-ai abonat!