Cine sunt

Portofoliu de freelancer

Ce fel de conținut pot să creez pentru tine: de la conținut documentat pentru proiecte editoriale, reclame pe social media și texte pentru newslettere.

Share

Sunt Nicoleta Rădăcină – jurnalistă, creatoare de conținut și foodie. Am terminat Filosofia la Unibuc în 2016, primele joburi le-am avut în agenții de inbound marketing și publicitate (copywriting, content writing, PR digital), după care am devenit reporter la o publicație de jurnalism narativ. Am documentat articole de formă lungă și am coordonat și scris un newsletter zilnic despre actualitate și surpriză, un fel de cotidian. În ultimii 3 ani, am lucrat în bucătării profesionale, am contribuit la prima carte românească despre risipa alimentară acasă, am editat povești adevărate despre iubire în sens larg și am preluat preponderent proiecte legate de gastronomie.

Iată CV-ul meu.

Ce fel de conținut pot să creez pentru tine

💡 Conținut documentat pentru proiecte editoriale. Cum ar fi capitolul 2 din cartea Imperfect. Cum îmbunătățești relația cu mâncarea și risipa, de Ruxandra Gavrilescu, despre cum să conservi și să prelungești viața alimentelor – o secțiune care dezvăluie direcții de conservare a surplusului și câteva rețete concrete din tradiționalul colectiv sau din secretele unor chefi autohtoni.

💡 Texte pentru broșuri sau cataloage comerciale, precum cele făcute pentru Foodbook Carrefour.

💡 Texte pentru newslettere – editoriale sau comerciale. Din categoria celor editoriale, despre mâncare, aici poți vedea ce am creat, împreună cu Cătălina Penciu, pentru Omnivor (un jurnal de cultură gastronomică găzduit de DoR). Răsfoiește ediția despre frigiderul-test de personalitate, tatuaje și bucătari sau cea despre shelftember.

💡 Articole de blog, advertoriale (uite unul despre restaurantul Syndicat Gourmet și altul despre hotelul Privo din Târgu Mureș) sau interviuri (cu 10 dintre cei mai populari chefi din țară sau cu scriitorul Mihai Radu).

💡 Postări pentru social media, precum cele făcute recent pentru Amintiri Gustoase (despre sfeclă, despre mâncarea care a început prietenii, despre dospirea lentă, la rece) sau, mai demult, pentru Musli Vitalis, Purina România sau Centrokinetic.


Ascultă-mă vorbind despre jurnalism gastronomic în podcastul Amintiri Gustoase, despre ingredientele unui newsletter de succes la Zest sau despre relația cu munca la Morning Podcast.


Vrei să lucrăm împreună?

Scrie-mi la nradacina@gmail.com.

Share

Lasă un comentariu

Continuă să citești

Gata, te-ai abonat!